IT Audit Readiness

IT Audit Readiness

Biti spreman za Audit znači da upravljate IT rizicima, bavite se bezbednošću, kontrolama i poštovanjem pravila, a vi obavili neophodni posao da izbegnete neprijatna iznenađenja u izveštaju o IT Auditu. Sve je na mestu da proveravači dođu i urade svoj deo posla.

Ideja o postizanju i održavanju stanja spremnosti za IT Audit može se činiti nemogućom, ali postoje procesi koji bi se trebali uspostaviti tako da vaše IT odeljenje može uspešno da održava dobro dokumentovane i dobro upravljane kontrole – uz minimiziranje negativnih nalaza provere. Kao i većina poslovnih funkcija, pronalaženje prave tehnologije i ljudi za postizanje spremnosti za predstojeću proveru je presudno.

N

IT Audit Readiness

Ako ste u toku pripreme za eksternu proveru, to znači da će sertifikaciona kuća obaviti formalni pisani pregled ključnih komponenti organizacije. Ako su rezultati provere već dobijeni, pravo je vreme da se preispitaju, osmisle i primene planovi za unapređenje i sprovođenje korektivnih mera.

Sprovođenje provere IT sistema jedan je od najboljih načina za ocenu efikasnosti kontrola kako bi se osiguralo da su kritične komponente dobro pokrivene odgovarajućim kontrolama.

IT Auditori svoj posao obavljaju intervjuima, posmatranjem potencijalnih ranjivosti, pristupu operativnog sistema, analizom istorijskih podataka, fizičkom pristupu sistemima, automatizovanim procesima, pregledmo dokumentovnih informacija i slično.

Budući da je napredak tehnologije konstantan, morate imati na umu da IT Audit nije jednokratni zadatak, već stalni napor za unapređenjem IT sistema. To podrazumeva kontinuirano praćenje i merenje utvrđenih kontrola i utvrđenih rizika.

NATIVE Consulting je vaše rešenje za pomoć u sprovođenju IT Audita, odnosno pripreme za predstojeću externu proveru. Takođe, možemo vam pomoći u preciziranju vaših kontrola i ispravljanju nedostataka koji su otkriveni tokom postupka provere.

YouTube
LinkedIn
Share