We Trust in Cloud

Međunarodna konferencija o Cloud computingu - TRUST IN CLOUD - održana je u organizaciji Native Consulting i EuroCloud Star Audit Asocijacije (ECSA) 20-21. Aprila u Beogradu.

U skladu sa regulativom i propisima Evropske komisije, asocijacija EuroCloud ima mandat da reguliše standardizaciju i sertifikaciju Clouda a tim povodom je Dr.Tobias Höllwarth, direktor ECSA u utorak 21.04. održao predavanje na kom su prisutni dobili odgovore na brojna pitanja poput onih:

  • Šta je Cloud?

  • Uloga ECSA

  • Prednosti sertifikacije

  • ECSA Misija – Vizija – Vrednosti

  • ECSA Ekosistem

We Trust in Cloud - Međunarodna konferencija o klaud kompjutingu

Dr Höllwarth je tom prilikom istakao neophodnost da se što pre otpočne sa procesom standardizacije Clouda u Srbiji, upravo kroz saradnju države i IT kompanija, sistem integratora, Cloud providera, telco kompanija, uz učešće sertifikacionih tela kao i konsultanata, jer Cloud je pored mobility, social i big data, jedna od četiri pokretačke snage nove tehnološke revolucije i napretka.

Zadovoljstvo nam je što smo na događaju prvog dana treninga i drugog dana prezentacije okupili predstavnike svih zainteresovanih strana u vezi sa Cloudom, što je pravi put ne samo za otpočinjanje procesa standardizacije vec i dalje širenje i promovisanje svesti o Cloud uslugama, kao i o prednostima Cloud Sertifikacije. Ističemo da je na zatvaranju skupa zaključeno da je Cloud potpuno potcenjen ali da će njegova veća i standardizovana upotreba omogućiti malim i srednjim kompanijama, koje čine većinu, da imaju pristup „corporate“ informacionim tehnologijama, a ovakav način poslovanja doprinosi smanjenju troškova i povećanju bezbednosti svim kompanijama ali i fizičkim licima.Skup je privukao pažnju medija, koji su izveštavali o Cloudu, kao o novoj ali veoma privlačnoj temi.

Na konferenciji su učestvovali predstavnici svih zainteresovanih strana u vezi sa CLOUD - iz uspešnih IT kompanija, sistem integratora, Cloud providera, telco organizacija i sertifikacionih tela koji posluju u Srbiji kao što su HP, Saga, BTR, M&I Systems, SGS, Orion Telecom, Beotelnet, Serbian Business Systems, Mainstream, Coming Computer Engeneering, Enel PS kao i Direktor Direkcije za elektronsku upravu Republike Srbije, Dušan Stojanović.

We Trust in Cloud - Međunarodna konferencija o klaud kompjutingu We Trust in Cloud - Međunarodna konferencija o klaud kompjutingu

Signing ceremony ECSA Embassy Native Consulting, Vienna – December 2014

LINKOVI- MEDIJSKE PROPRACENOSTI

​GM Business
http://gmbusiness.biz/2015/04/20/najava-medunarodna-konferencija-o-klaud-kompjutingu-trust-in-cloud/

IT Exclusive News
http://exclusivenews.ogledalo.rs/srlat/

PC Press
http://pcpress.rs/koliko-je-vazna-sertifikacija-clouda/

ITsvet
http://www.itsvet.com/arhiva/2015-04-22#63720

eKapija
http://www.ekapija.com/website/sr/page/1123829/Cloud-pokreta%C4%8Dka-snaga-nove-tehnolo%C5%A1ke-revolucije-U-Beogradu-odr%C5%BEana-konferencija-o-klaud-kompjutingu

Smedia
http://www.smedia.rs/it/2222876/pcpress-koliko-je-vazna-sertifikacija-clouda.html

TV Pink 22. 04. 2015.
http://youtu.be/rFWqZzxNbRA

TV Kopernikus 21. 04. 2015.
https://youtu.be/Cs084FjTR70

TV Kopernikus 21. 04. 2015.
http://youtu.be/F_CuWi9Cstw